حضور فعال موسسه جغرافیا دانشکده جغرافیا در

همایش ملی بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار در حوضه مرکزی ایران

6-7 اردیبهشت 1396، دانشگاه قم

همایش ملی بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار در حوضه مرکزی ایران با حضور موسسه جغرافیا و تعدادی از اساتید دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و همچنین جمعی از مسؤولان ملی و استانی در تالار مفید دانشگاه قم برگزار گردید. دکتر منصورر جعفربیگلو، رئیس موسسه جغرافیا ، دکتر علی اکبر شمسی پور مدیر گروه جغرافیای طبیعی، دکتر سیدکاظم علوی پناه و سرکار خانمم دکتر شیرین محمدخان از طرف دانشکده جغرافیا در این همایش حضور داشته و به ایراد سخنرانی پرداختند.

در این همایش  سید مهدی صادقی استاندار قم، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور، آیت‌الله عسگر دیرباز رئیس دانشگاه قم، تعدادی از معاونین وزارتخانه ها،  روسای سازمانهای هواشناسی کشور، سازمان جنگلها و مراتع و ... همچنین مدیران و کارشناسان ارشد کلیه سازمان های اجرایی و دولتی استان قم حضور داشتند. این همایش دو روزه به منظور اتخاذ تدابیر و راهکارهای لازم و همچنین تطبیق علم و عمل برای حل بحران دریاچه نمک و پیشگیری از بروز حادثه زیست محیطی در مرکز کشور  در دانشگاه قم برگزار گردید.

رئیس موسسه جغرافیای دانشگاه تهران  در این همایش ابتدا به بیان ویژگی های حوضه دریاچه قم و نقش هریک از آنها را در مخاطره شناسی حوضه پرداختند از جمله اینکه  حوضه دریاچه نمک و استان قم بخشی از یک سیستم بزرگ است که مخاطرات جغرافیایی این سیستم بزرگ زیست محیطی در پلایای قم و نواحی اطراف آن تجمیع می شود. ایشان خاطر نشان نمودند که جهت جلوگیری از بروز این گونه مخاطرات، برنامه ریزی های اصولی مورد نیاز می باشد. دکتر منصور جعفر بیگلو لازمه این برنامه اصولی را وجود مطالعات سیستماتیک جغرافیایی در سطح حوضه دانستند و اضافه نمودند با توجه به اینکه اینگونه مطالعات از نوع بین رشته ای بوده و جزء تخصص های جغرافیدانان است در این رابطه موسسه جغرافیای دانشکده جغرافیا برای همکاری های علمی و پژوهشی با استان قم اعلام آمادگی می نماید. در این رابطه بطور مشخص به آمادگی موسسه جغرافیا برای تهیه نقشه های ژئومورفولوژی کاربردی استان قم با اهداف مطالعات فرسایش بادی و شناسایی کانون ریزگردها،  طراحی و ارائه سامانه یکپارچه پایش و پیش بینی تغییرات زیست محیطی در حوضه آبریز دریاچه نمک با استفاده از داد های ماهواره ای، زمینی و مدل های عددی، و سایر طرح های مورد نظر استان در حوزه علوم جغرافیایی اشاره کرد.

http://www.qumpress.ir/images/newsread/1396/02/06/zG1493224803.jpg

گفتنی است در این همایش مقاله های زیر  توسط اساتید دانشکده جغرافیا  بصورت سخنرانی ارائه گردید:

·         پایش در یاچه نمک قم با استفاده از تصاویر ماهواره ای.
 دکتر سیدکاظم علوی پناه

·         معرفی توانمندی های موسسه جغرافیا و لزوم جامع نگری در مخاطره شناسی دریاچه نمک قم
 دکتر منصور جعفربیگلو

·         شبیه سازی الگوی پراکنش ریزگردها از کانون های استان قم.
 دکتر علی اکبر شمسی پور- دکتر مصطفی کریمی

·         بررسی منشأ و روند گرد و غبار در استان قم.
 دکتر شیرین محمدخان

 

تصاویری از برگزاری همایش:

 

 

 

http://www.qumpress.ir/images/newsread/1396/02/06/zG1493224803.jpg