نمایشگر یک مطلب نمایشگر یک مطلب

 

 

دکتر سید محسن مطیعی لنگرودی

    استاد در تاریخ دوازده اسفند سال ۱۳۲۵ در استان گیلان، شهر لنگرود محله درب مسجد (مسجد جامع) به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در دبستان و دبیرستان داریوش لنگرود به پایان رسانید، و پس از گذراندن دوره سربازی (سپاهی دانش در روستاهای شهرستان بوکان)، برای ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی، عازم تهران شد. در سال ۱۳۵۳ از دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی) موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشتة جغرافیای انسانی شد و به عنوان دبیر دبیرستان های لنگرود به فعالیت های آموزشی خود ادامه داد. در دوران تحصیل در مقطع لیسانس، تمایل بسیار زیادی برای ادامه تحصیل داشته که مصمم گردید به خارج از کشور سفر کند و بقیه تحصیلات خود را تا پایان مقطع دکترا ادامه دهد.

 

 بیشتر:

   پس از گذشت سه سال اشتغال در ایران، همراه همسر و فرزند عازم کشور فرانسه شد. در سال ۱۳۵۷ به دریافت مدرک فوق‌لیسانس و در سال ۱۳۶۱ به دریافت درجه دکترا در رشته جغرافیا، گرایش زندگی روستایی و جوامع ناحیه‌ای از دانشگاه کان فرانسه نایل گردید.

    پس از بازگشت به ایران، در سال ۱۳۶۳ در گروه آموزشی جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار پایه دو شروع به کار نمود. در سال ۱۳۷۱ به مرتبه دانشیاری، و در سال ۱۳۷۸ به مرتبه استادی پایه ۱۶ ارتقاء یافت. در سال ۱۳۸۰ برای گذراندن دوره مطالعاتی، عازم کشور کانادا شد و موضوع مطالعاتی خود را با عنوان مقایسه تطبیقی اقتصاد روستایی در ایالت کبک کانادا و استان خراسان ایران، در دانشگاه کبک در مونترال کانادا به انجام رسانید. پس از بازگشت به ایران، در سال ۱۳۸۲ از دانشگاه فردوسی مشهد به دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران انتقال یافت، و در شهریور ۱۳۹۷ با مرتبه استاد پایه ۳۸ دانشگاه تهران، با افتخار بازنشسته شد.

وی دارای همسر: خانم معصومه پورزاهدی، مدرس بازنشسته روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان ( تربیت معلم سابق) و دو فرزند: دکتر مازیار مطیعی لنگرودی (متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران)، و دکتر روزبه مطیعی لنگرودی (متخصص جراحی مغز و اعصاب، و فوق تخصص جراحی ستون فقرات از دانشگاه هاروارد آمریکا، استادیار بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه کنتاکی) می‌باشد.

 

 فعالیت‌های علمی اجرایی استاد:

- تدریس دروس در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، با موضوع های نظریه های توسعه روستایی، اقتصاد روستایی و برنامه ریزی روستایی؛ جغرافیای اقتصادی، جغرافیای جمعیت، گردشگری؛

- انتشار ۱۴ جلد کتاب درسی دانشگاهی؛

- انتشار بیش از ۱۸۰ مقاله علمی – پژوهشی در مجلات دانشگاهی؛

- استاد راهنمای بیش از ۲۳۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری ا:

- مدیر گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد به مدت ۶ سال (۶۹ – ۱۳۶۴)؛

- معاون پژوهشی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد به مدت ۵ سال(۸۰ – ۱۳۷۵ )؛

- مدیرمسئول مجله جغرافیا و توسعه ناحیه‌ای دانشگاه فردوسی مشهد (از ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴)؛

- مدیرمسئول مجله پژوهش‌های جغرافیای انسانی دانشگاه تهران (از ۱۳۸۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۲)؛

- مدیرمسئول مجله پژوهش‌های روستایی قطب علمی برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه تهران، (از اسفند ۱۳۹۴ تا مهر ۱۳۹۷)؛

- عضو هیأت تحریریه مجله جغرافیا و توسعه ناحیه‌ای، دانشگاه فردوسی مشهد؛

- عضو هیأت تحریریه مجله فصلنامه تحقیقات جغرافیایی؛

- عضو هیأت تحریریه مجله پژوهش‌های جغرافیای انسانی، دانشگاه تهران؛

- عضو هیأت تحریریه مجله جغرافیا و توسعه، دانشگاه سیستان و بلوچستان؛

- عضو هیأت تحریریه مجله پژوهش‌های روستایی قطب علمی مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه تهران؛ و تعدادی مجله های دانشگاهی دیگر

- عضو کمیته برنامه‌ریزی جغرافیا در وزارت علوم و آموزش عالی به مدت ۵ سال (۶۹ – ۱۳۶۵)؛

- عضو شورای دانشگاه فردوسی مشهد به مدت سه سال (۸۰-۱۳۷۸)؛

- مدیر گروه جغرافیای انسانی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران (از مهر ۱۳۸۶ تا آبان ۱۳۹۰)؛

- مدیر قطب علمی برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه تهران (از مهر ۱۳۸۴ تا شهریور ۱۳۹۷)؛

- عضو کمیته برنامه‌ریزی دفتر گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری (از مهر ۱۳۸۶ تا مرداد ۱۳۹۵)؛

ـ موسس انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، در وزارت علوم تحقیقات و فناوری؛

- معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران (از مهر۱۳۹۱ تا شهریور ۱۳۹۷).

مطالبی که در شرح زندگی استاد به نظر شما رسید،زندگینامه ایشان به قلم خودشان بود که به خاطر مقارن شدن با وداع ما با آن بزرگوار در تاریخ مهرماه 1401 می باشد، به یاد ایشان تغییری در مطالب آن ندادیم و در آخر نیز بخشی از سخنانشان را می آوریم ،یاد و راهشان گرامی باد.

     "در ۳۷ سال تدریس در دانشگاه ها، دانشجویان بسیاری داشته ام، دانشجویانی که آموزش و تحصیل را جدی گرفته و با علاقه بسیار به مطالعه و درک واقعیت ها پرداخته، و در حال حاضر به مشاغل بسیار مناسبی دست یافته اند، بسیاری از دانشجویانم اساتید برجسته دانشگاه های کشور می باشند و یا در بسیاری از مشاغل مهم مشغول به کارند که باعث افتخار من می باشند، به این لحاظ از تمامی دانشجویان رشته جغرافیا و سایر رشته های دانشگاهی می خواهم که رشته تحصیلی خود را با جدیت بسیار دنبال کنند، در صورتی که با جدیت، فراگیری مباحث مطرح در رشته تحصیلی خود را دنبال نمایند و به زبان خارجی مطرح و نرم افزارهای مورد نیاز تسلط داشته باشند، مسلما به شغلی بسیار مناسب و مورد انتظار خود دست خواهند یافت.

    در دوران مطالعاتی خود، به مباحث اقتصادی بیش از سایر مطالب علمی علاقه داشته ام. آموزش و آگاهی از برنامه های اقتصادی، سبب بهره وری درست از منابع می باشد. دانستن مباحث اقتصادی، یکی از مباحثی می باشد که برای همه لازم و ضروری است. همه افراد و خانواده ها به دانستنی های اقتصادی نیاز دارند. علاقه ام به این مباحث سبب شده است که در مقطع فوق لیسانس و دکتری در فرانسه، موضوع تحقیق را اقتصاد روستایی انتخاب نمایم و بیشترین کتاب ها و مقاله هایم در زمینه اقتصادی به ویژه اقتصاد روستایی است و از کتاب هایم که بیشترین انتشار را داشته اند، کتاب های جغرافیای اقتصادی ایران می باشند."